Toeristische informatie

Dit deel van de Limousin heeft veel meer te bieden dan we hier kunnen bespreken. Het is ook leuk om de rest zelf te ontdekken, maar als u een bepaalde specifieke interesse heeft, vraag het ons gerust, dan verzamelen we de benodigde informatie voor u.

Op maar vijf minuten rijden van ons vakantiehuis vindt u het Lac de St Pardoux, een meer met een oppervlak van meer dan 33 km² en drie stranden met goede voorzieningen, inclusief verhuur van boten en waterfietsen, kinderspeelplaatsen, picknickgebieden, mooie zanderige oevers, een boomklimpark (touwparcours) om tussen de bomen te slingeren en een gezellig restaurant en bar. Overdag zijn er strandwachten en er is altijd wat te doen voor de kinderen, van ‘schuim’feestjes overdag tot muziekspektakels met lasershows in de avonden.

Als het strand niets voor u is, kunt u een leuk uitstapje maken naar Limoges, het is maar 20 minuten rijden naar het stadscentrum. Hier ontdekt u een interessante mix van oude Franse cultuur en nieuwe invloeden. U kunt op uw gemak door de straatjes van de oude stad wandelen, de winkels bekijken, een kopje koffie (of een glaasje wijn) drinken in één van de vele cafeetjes en heerlijk ontspannen – u bent per slot van rekening met vakantie!

Limoges heeft veel toeristische attracties, waaronder een groot aquarium voor de kinderen en een toeristentreintje waarmee u de stad kunt bezichtigen. U kunt een hapje eten in een restaurantje aan de oever van de rivier, of een reis door de tijd maken als u de oude kathedraal bezoekt. In het historische centrum is een grote overdekte markt met regionale producten, waar u allerlei lekkere dingen kunt kopen, van kaas, noten en vis tot het bekende rundvlees van de Limousin: het is echt een bezoekje waard.

Als u meer van een actieve vakantie houdt, kunt u bijvoorbeeld fietsen huren (zie onze extra’s) en om het Lac de St Pardoux heen rijden op de speciale fietspaden en er zijn ook veel mooie wandelroutes door het prachtige landschap. Verder heeft de regio Limousin uitstekende golfbanen, waarover u hier meer informatie kunt lezen.

Naast de bovenstaande toeristische attracties zijn ook de volgende uitstapjes zeker aan te raden en in minder dan één of twee uur rijden bent u er.

Het herdenkingscentrum Oradour Sur Glane – Ontdek het themapark futuroscope – De bergwolven in les Monts de Guéret – De Stad van de Insecten – Het safaripark en dierentuin – Het attractiepark

En nog veel meer…